Benefietavond

De goede doelen

De vrijwillige kustwacht van Sheep’s Head Peninsula, West Cork
De Sheep’s Head peninsula is de kleinste eilandpunt van Ierland, gelegen in het westen (county Cork). De eilandpunt staat bekend als een van de mooiste stukjes van Ierland. In 1996 werd daarom de ‘Sheep’s Head Way’ geopend, een wandelroute die je meeneemt langs de ruige kustlijn en ongerepte natuur op de eilandpunt. De wandelroute brengt ieder jaar veel toeristen en fanatieke wandelaars met zich mee, maar daarbij ook de bijbehorende ongelukken.

Hoewel er verschillende kustwachten in Ierland zijn, is Sheep’s Head de enige eilandpunt zonder officiële Coast Guard. Ze zijn op het moment afhankelijk van de Coast Guard units van de andere eilandpunten. Dit is heel onhandig, omdat ze niet direct ter plaatse kunnen zijn in geval van nood.
Paul, Coast Guard

Na aanleiding van verschillende ongelukken  en de tragedie met Roland en Othman is er nu een eigen, vrijwillige kustwacht opgericht. Uit +/- 20 aanmeldingen zijn om te beginnen 6 jonge mensen gekozen, waaronder Liam en Garrett, twee goede vrienden van Roland.

Onder leiding van Michael Reagan, hoofd Goleen Coast Guard (met al 49 jaar ervaring), hebben al diverse trainingen plaatsgevonden. Het opzetten van een kustwacht, het verzorgen van trainingen en het aanschaffen van de nodige apparatuur kost echter veel geld. Nodig is onder andere communicatie- en GPS apparatuur, klimapparatuur (denk hierbij aan harnassen, helmen, touwen, etc.),  ribs (opblaasboten) en in de toekomst ook meerdere jeeps.

De vrijwillige duikers uit Baltimore
Behalve alle hulpdiensten hebben ook heel veel vrijwilligers zich ingezet tijdens de zoektochten naar Roland, waaronder een team vrijwillige duikers. Dit team uit Baltimore, onder leiding van John Carney (een ex-marine duiker), is zeer gedreven en vastberaden Roland te vinden. Ze hebben al eerder marine, kustwacht en politie geassisteerd in soortgelijke situaties. Wat hen zo bijzonder maakt is dat zij bewust kiezen om dit te toen, buiten hun werk om. Simpelweg omdat niet iedereen kan duiken en zij op deze manier iets kunnen bijdragen aan de wereld. Het kan hen dan ook niets schelen als ze daarvoor iedere keer een uur of anderhalf op en neer moeten rijden.  “If everyone thinks someone else will do it, no one will do anything”.

Door middel van een benefietavond en donaties hopen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het zou prachtig zijn als we deze gedreven mensen met een mooi bedrag kunnen verblijden.

Charity Night

Afgelopen zaterdag 14 Juni, vond onze benefietavond ter ere van Roland en Othman plaats. We hebben die avond door middel van een loterij en een veiling, geld ingezameld voor de hulpdiensten en vrijwilligers in Ierland. Zij hebben zich sinds Februari, dag in dag uit met hart & ziel ingezet tijdens de vermissing van mijn broer Roland en beste vriend Othman. Othman is vrijwel direct gevonden, maar mijn broer is nog altijd vermist.

Wil je het hele verhaal lezen? Klik dan hier.

De avond was een groot succes! Samen met familie, vrienden, collega’s en oud-klasgenoten van Roland en Othman hebben we er een prachtige avond van gemaakt! Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor jullie aanwezigheid, voor jullie liefde, vriendschap en steun. Ook wil ik namens mijn familie Café De Vijver in Amstelveen bedanken voor de gezellige locatie.  Natuurlijk wil ik ook alle sponsors bedanken voor de geweldige bijdrage die jullie hebben geleverd aan de loterij en de veiling. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen!

Wil je ook graag een bijdrage leveren?! Dat kan!  Stuur me een mailtje via het contactformulier.

De opbrengst van de avond en de donaties gaat naar de ‘Sheep’s Head’ kustwacht, de vrijwillige duikers (zij zijn nog steeds op zoek naar Roland) en de ‘Kilcrohane community’.
  

(Slideshow van de avond: Je kunt door de foto’s heen bladeren door er op te klikken).
Met dank aan fotograaf Johan Scholten voor het vastleggen van deze fantastische avond!


De Sponsors

 • Café De Vijver, in Amstelveen. www.devijfer.nl
  Zij leenden ons hun gezellige café voor de benefietavond.
 • Van Der Kooi Sportscars. www.vanderkooisportscars.nl 
  Sponsorde een dagje weg met een Lotus Elise.
 • Renate Beense, documentair fotograaf. www.renatebeense.nl
  Sponsorde een fotoprint uit de serie ‘Gewoon Pa’.
 • Nico Brons, Iphone-fotograaf/kunstenaar. www.nicobrons.nl
  Sponsorde een fine-art print ‘Meet me baby, where the clouds floating’.
 • Carol P. Govaert, fotograaf.  www.magpeyephotography.com
  Sponsorde een portretshoot voor je huisdier t.w.v. 150 euro!
 • Julius Spin, kunstenaar. http://juliusspin.wix.com/juliusspinart
  Sponsorde een indrukwekkende schilderij ‘First Person’.
 • Paolo Ceglia, chefkok bij La Via. www.lavia.nl  
  Sponsorde etentje voor 2, met een selectie van Othman’s favoriete gerechtjes.
 • Vimodos Online Fashion. www.vimodos.nl
  Zij sponsorden een verrassende goodiebag.